Ό,τι ξεφουρνίζουμε στην Pita Fresca ζυμώνεται από το ξημέρωμα με τα χέρια, με γνώση και πάθος!
Κάθε ζύμη απαιτεί τον δικό της χρόνο, τρόπο, υλικά.
Οι πατροπαράδοτες συνταγές που μάθαμε από τις μαμάδες και τις γιαγιάδες μας, κουβαλούν την ιστορία του τόπου, την κρατούν ζωντανή στη μνήμη. Ξυπνούν μνήμες παιδικές, γαργαλάνε χαρούμενα τη νοσταλγία και συνδέουν το πρωινό και το απομεσήμερο, το σούρουπο και το βράδυ στην πόλη, με το παρελθόν.
Κάθε συνταγή όμως έχει τη δική της μνήμη, η πίτσα, το κρουασάν, η τσιαπάτα, και πολλά ακόμα από τα χειροποίητα προϊόντα μας είναι στοιχεία του πολιτισμού χωρών με τη δική τους γαστρονομική παράδοση.
Κοινός παρανομαστής για όλα το αλεύρι εκλεκτής ποιότητας από τον μύλο της περιοχής και η χρήση μόνον αυθεντικών, αγνών επιπλέον υλικών.
Οι πίτες μας
Εμπνευσμένες από τις συνταγές της περιοχής και από τις διηγήσεις των μαμάδων μας, οι πίτες μας ζυμώνονται καθημερινά για να χωρέσει καθεμιά τους τα αγαθά του τόπου μας.
Φτιάχνουμε τη ζύμη τους παραδοσιακά, χωρίς πρόσθετα και διογκωτικά, με αλεύρι από τον νερόμυλο. Τη ζυμώνουμε με πάθος και αγάπη. Την ανοίγουμε σε φύλλα και τα απλώνουμε ένα – ένα χρησιμοποιώντας αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Γεμίζουμε με ντόπια, αγνά υλικά και συστατικά ακολουθώντας παραδοσιακές συνταγές: μεγάλες κολοκύθες που καθαρίζονται για τις γλυκές κολοκυθόπιτες.
Σπανάκι, άνηθος, φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρώνια, καυκαλήθρες για τις σπανακόπιτες.
Φέτα ΠΟΠ με φρέσκο δυόσμο για τις τυρόπιτες.
Και ακόμα, εμπνεόμαστε από τις γεύσεις που όλοι αγαπούν και πρωτοτυπούμε με πίτες γεμισμένες με χοιρινό, κεμπάμπ και άλλες νοστιμιές που παραπέμπουν στο δημοφιλές σουβλάκι.
Φουρνίζουμε με την εμπειρία που μοιράστηκαν μαζί μας παλιοί φουρνάρηδες. Χαμογελάμε με τις μυρωδιές που σκορπίζονται από το κατάστημά μας στα γραφικά δρομάκια της πανέμορφης Μονεμβασιάς!